Liten ordlista – Odds och betting

Asian handicap

Lagen får plus eller minus i handikapp och det går endast att betta om vinst eller förlust på spelet. Alltså har du alltid 50 % chans att få rätt utfall.

Dubbel

När du spelar på två unika objekt, båda måste falla ”rätt” ut för att du ska vinna.

Dubbelchans

Infaller när du kan spela på till exempel 1X, det är lägre odds men högre chans att du prickar in rätt utfall på satsningen.

Dubbelsystem

Kan till exempel gå till så här; du väljer 3 matcher (A, B, C) och väljer dubbelsystem, då kan du få ut 3st olika dubblar med dessa 3 lag. A + B, A + C och B + C.
Sätter du alla 3 matcher så vinner du på 3 olika dubblar, spricker en match så har du kvar 2 matcher som gått in och får då vinst på din enda kvarvarande dubbel. Om du skulle ta med fler matcher än 3 så höjs ju antalet olika kombinationer av dubblar som du kan få in. Dock sänks oddsen betydligt när du spelar så här.

Head to Head (H2H)

Spelform med två utfallsalternativ, till exempel en tennismatch där bara en av två spelare kan vinna.

Halvtid/Fulltid (HT/FT)

Den här satsningen betyder att du satsar på utfallet som ges i både halvlek och fulltid i en match och båda måste gå in för att du ska vinna.

Multiplar

En spelform som innebär att man lägger ihop flera spel och på det viset får högre odds, alla spel måste falla ”rätt” ut för att du ska vinna.

Oddsbörs

Detta är beteckningen för en marknadsplats där man kan sälja och köpa odds spelare emellan, till skillnad från ett spelbolag så deltar inte denne i spelet utan tar en kommission av den spelare som vinner sitt bett med de odds de betalat för.

Trippelsystem

Samma princip som i ett Dubbelsystem fast du behöver här inte pricka in alla för att vinna, du kan satsa på till exempel fyra olika spelobjekt men behöver bara pricka in tre av dem. Detta kan vara ett bra sätt att gardera sig vid mer chansartade spel med högre odds.