Olika odds inom betting

När du kollar in oddsen innan du ska göra ditt bet är det viktigt att du tar reda på vilken sorts odds det handlar om. Oftast brukar bettingbolagens odds användas sig av semifasta odds, men det är inte alltid så. Till exempel Svenska Spel använder sig av fasta odds när det gäller deras spel Lången och när man livebettar använder man sig av liveodds. Dessutom finns det något som kallas för löpande odds. Därför ska vi på oddspecialisten.se nu visa dig vad som skiljer dessa odds åt.

Semifasta odds

Vi börjar med att titta på semifasta odds eftersom det är vanligast. Semifasta odds innebär att du får ett visst odds vid speltillfället och det är detta odds som gäller för just ditt bet. Däremot kan oddset förändras ända fram tills spelstoppet, vilket innebär att de som spelar efter dig kan få ett annat odds som gäller för dem.

Liveodds

Liveodds fungerar på samma sätt som semifasta odds. Anledningen till att semifasta odds och liveodds har olika namn är att man spelar med semifasta odds innan matchen börjar och med liveodds när matchen har börjat. Det är faktiskt den enda skillnaden.

Fasta odds

Fasta odds innebär att spelbolaget sätter ett visst odds när de öppnar för ett spel och detta odds förändras inte. Så om du spelar med fasta odds spelar det egentligen ingen roll när du gör ditt bet, men vi rekommenderar att du väntar med att göra ditt bet in i det sista. Orsaken till det är att du då kan se om någon viktig spelare fallit bort inför matchen eller om något annat har hänt som kan påverka matchen, något som i sin tur kan påverka ditt eventuella bet.

Löpande odds  

Löpande odds förändras hela vägen fram tills spelet stänger och det odds som tillslut sätts gäller för alla som har bettat. Det innebär att man oftast inte får samma odds som gällde när man gjorde sitt bet. Om du spelar med löpande odds bör du därför vänta med att göra ditt bet så länge som möjligt för det är först då du ser vad du verkligen kommer att få för odds.